Matematik

renteskrivning

28. september 2012 af denseje123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder lige og er lidt forvirret og håber der er en hjælpende hånd derude!!

hvis man i en konto har et stående fast beløb fx. 10 000 kr, og der skal tilskrives en årlig rente på 5 % i 35 år. HVordan kan dette så løses v.hj.a en bestemt formel.

Man kan vel ikke bruge renteformlen? For man indbetaler jo ikke noget fast beløb pr. måned eller lign. (K0)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af mathon

 

                                                       Kn = Ko•(1+r)n

 

 

   indbetaling af et fast beløb pr. måned er en annuitet


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

                                   Ja, man kan godt bruge renteformlen :)


Svar #3
28. september 2012 af denseje123 (Slettet)

# 1 hva vil det sige at den er annuitet?

 

# 2 Hvordan bruger man den så ? hvis vi brugte den på det givne eksempel?

 

:(


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2012 af mathon

 

                                                       Kn = Ko • (1+r)n

                                                       Kn = 104 • 1,0535


Svar #5
28. september 2012 af denseje123 (Slettet)

men K0 er jo det beløb, der indbetales pr termin, men der bliver ikke hele tiden indbetalt 10 000 kr. :S

altså vil du lige se min opgave?


Svar #6
28. september 2012 af denseje123 (Slettet)

..


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2012 af mathon

              

                          Ko er et éngangsbeløb indsat et år før første rentetilskrivning


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2012 af mathon

   

      ....din spørgetekst i #0 er misvisende i forhold til det, du skal beregne


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2012 af mathon


       Bent som 65-årig
                                     An = y•[(1+r)n - 1]/r = 104 • [1,0525 - 1] / 0,05 = 477.270,99

 

       Anne som 65-årig
      
                  An = [ y•[(1+r)n - 1]/r] • (1+r)m = [ 104 • [1,0510 - 1] / 0,05] • 1,0535 = 693.798,49


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2012 af mathon

3.2

       Bent som 65-årig
                                     An = y • [1,0525 - 1] / 0,05 = 106

                                     An = y •  47,7271  = 106

                                             y = 106 / 47,7271 = 20.952,46
                    


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2012 af mathon


3.3

Anne som 65-årig
      
                  An = [ y • [1,0510 - 1] / 0,05] • 1,0535 = 106

                          y • 69,3798 = 106

                          y = 106 / 69,3798 = 14.413,41

 

...............

   det hedder rentetilskrivning


Svar #12
28. september 2012 af denseje123 (Slettet)

Tusind tak!! Og hvad er det for en model du gøre brug af?? Hvad hedder den?!!

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2012 af mathon

 

Anne som 65-årig
      
                  An = [ y•[(1+r)n - 1]/r]      
           (1+r)m
                               annuitet                      alm. fremskrivning

                   


Svar #14
28. september 2012 af denseje123 (Slettet)

Aha så den hedder anuitetsformlen?

Svar #15
28. september 2012 af denseje123 (Slettet)

#9 Jeg synes bare tallene er for høje :S.. ved at indbetale 25 000 kr i alt og hertil få tilskrevet en lille rente, så kan tallet da ikke virkelig være så højt?? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. september 2012 af mathon

   
            
              en rentefod på 5% p.a. er ikke en lille rentefod
  og          
              rentetilskrivningen foregår over henholdsvis 25 og 45 år


Svar #17
28. september 2012 af denseje123 (Slettet)

nu har jeg prøvet at overføre Bents informationer på excell. Og der siger den at han har 111 207 kr efter 25 år.. du kan lige se med..

Vedhæftet fil:Mappe1.xlsx

Skriv et svar til: renteskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.