Matematik

omskrive udtryk

30. september 2012 af Emmmmma (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med at omskrive følgende udtryk, så de højst indeholder en logaritme?: 

1) lnx + ln(x+1)

2) 3log2 + log2-2

 

Samt løse følgende ligning:

3·e-x = 12


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af SuneChr

Benyt de almindelige logaritmeregler

1)  ln (x·(x + 1))   produkt

2)  log 2               produkt og potens

3)  x = - ln 4         dividér med 3 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2012 af peter lind

1) Brug ln(a)+ln(b) = ln(a*b)

2) Brug log(an) = n*log(a)

Ligningen divider den med 3 og tag logaritmen på begge sider


Skriv et svar til: omskrive udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.