Matematik

hjælp

02. oktober 2012 af Sarahii (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved
a = ( t, t+1) og b = ( -t, t+1)

hvor t er et tal.
1) Bestem for t = 2 arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne a og a + 2b

2) Bestem for t = 2 koordinatsættet til projektionen af b på a.

 

er blank hvordan man skal regne det ud :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af mathon

1)

       Bestem for t = 2 arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne a og a + 2b

               a = [2,3]       b = [-2, 3]

          arealet af parallelogram  =  | det(a,a+2b) |

2)
       Bestem for t = 2 koordinatsættet til projektionen af ba.

                    

                ba = [ (ab)/|a|2 ] · a

            


Svar #2
02. oktober 2012 af Sarahii (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.