Matematik

Matematikaflevering

02. oktober 2012 af Blåbærhaven (Slettet)

Jeg har en reduktion, som jeg ikke kan finde ud af. Det ville være skønt, hvis en af jer gad hjælpe mig!

(x-2)2 + (3 + x) (x-3) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

kvadratsætningerne er et godt bud.. skal du have hjælp til det ? :-)


Svar #2
02. oktober 2012 af Blåbærhaven (Slettet)

Ja tak...


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

Første kvadratsætning:

(x-2)2= x * x = x2

-2= -2 * -2 = +4

det dobbelte produkt af -2 * x = -4x

 

2. Kvardatsætning:

(3+x)(x-3) = 3 * 3 = 9            x * x = x

 

Vores mellemregning bliver så:           x2+ 4 - 4x + 9 + x

= 2x2 - 4x + 13


Svar #4
02. oktober 2012 af Blåbærhaven (Slettet)

Tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Din udregning ved 2. kvadratsætning er ikke korrekt; du får forkert fortegn på "9".

Man har

(x-2)2 + (3 + x) (x-3) = x2 -4x +4 + x2 -9 = 2x2 -4x -5


Skriv et svar til: Matematikaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.