Matematik

Hjælp til omskrivning

02. oktober 2012 af Maiizen (Slettet)

Skal omskrive følgende udtryk til kvadrat 1 på en toleddet størrelse
Det drejer sig om 2 opgaver
 

a. -12xy+9x^2+4y^2

b. 4y^2+4y+1

Håber I vil hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

a. Man kan se, at 9x2 og 4y2 er de to kvadrater, mens -12xy er det blandede led.

b. Her ses, at 4y2 og 1 er de to kvadrater, mens 4y er det blandede led.

Benyt

(a+b)2 = a2 + b2 + 2·a·b


Svar #2
02. oktober 2012 af Maiizen (Slettet)

Hej og tak for svar, men det vidste jeg godt i forvejen.
Har fundet ud af b, men har stadig problemer med at få sat a ind i sætningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bestem, hvad 9x2 er kvadratet af, og hvad 4y2 er kvadratet af:

9x2 = 32·x2 = (3x)2

4y2 = 22·y2 = (2y)2

Da leddet -12xy har et minustegn foran, vil de to led i den toleddede størrelse have modsat fortegn:

-12xy + 9x2 + 4y2 =  (3x)2 + (2y)2 -2·3x·2y = (3x -2y)2


Skriv et svar til: Hjælp til omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.