Matematik

Induktionsbevis

04. oktober 2012 af FætterGlad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og læser om induktionsbeviser.

 

Hvordan ses det, at man kommer frem til udtrykket i ligning (**) ved at lægge ledet (n+1)2 til i talrækken (se vedhæftede fil)?

 

Er der en generel løsningsmetode/fremgangsmåde?

Vedhæftet fil: induktion.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af peter lind

ja det er den generelle metode ved induktionsbevis, Man antager at det gælder for n og skal så vise at det også gælder for n+1


Svar #2
04. oktober 2012 af FætterGlad (Slettet)

Hvis

f(n) = 12 + 22 + 32 + ... + n2 = n(n+1)(2n+1) / 6           (*)

hvordan ser jeg så, at

f(n+1) = (n+1)(n+2)(2n+3) / 6                                      (**)

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2012 af peter lind

f(n+1) = 12 +22 +... n2+(n+1)2 = n(n+1)(2n+1)/6 +(n+1)2 = fortsæt selv


Skriv et svar til: Induktionsbevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.