Matematik
HJÆLP!
28. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej...
Er der en der vil være sød og hjælpe mig med denne ligning:
x(x-2)-(x+1)^2=-6
Jeg får alle x'erne til at gå ud med hinanden, men lommeregneren siger 1,25..
Og så er jeg kørt fast i at reducere denne brøk:
((x^2+4x+4)(x-2)^2)/(x^2-4)
Håber der er en som kan hjælpe mig!
Er der en der vil være sød og hjælpe mig med denne ligning:
x(x-2)-(x+1)^2=-6
Jeg får alle x'erne til at gå ud med hinanden, men lommeregneren siger 1,25..
Og så er jeg kørt fast i at reducere denne brøk:
((x^2+4x+4)(x-2)^2)/(x^2-4)
Håber der er en som kan hjælpe mig!
Svar #1
28. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg tror nok jeg ved hvor det går galt. Vi regner kun på venstre siden nu:
x(x-2)-(x+1)^2 = x^2-2x-(x^2+2x+1) = x^2-2x-x^2-2x-1 = -4x-1
Du har sikkert glemt at sætte parantes om (x+1)^2. Nu burde resten være til at løse.
x(x-2)-(x+1)^2 = x^2-2x-(x^2+2x+1) = x^2-2x-x^2-2x-1 = -4x-1
Du har sikkert glemt at sætte parantes om (x+1)^2. Nu burde resten være til at løse.
Skriv et svar til: HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
