Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

EØ- reklamenulpunkt opg. 27.6

08. oktober 2012 af TrineKals (Slettet) - Niveau: C-niveau

opgave 27.6 i erhversøkonomi niv. E, D og C

Kan ikke finde ud af opgave 2......

 

I opgave 1 har jeg udregnet den optimale salgspris og tilhørende optimale afsætning. 

   Salgspris pr. stk:  900,00 kr.

   Afsætning               60 stk.

   VE                        375,00 kr.

   DB pr. stk.             525,00 kr.

   DB i alt.             31.500,00 kr.

 

Opgave 2 lyder:

Kan det betale sig at anvende 12.000 kr. på annoncer for denne ketsjer, hvis man forventer, at det vil betyde mersalg på 25 stk. ved den valgte salgspris?

 

- Opgaven er åbenbart rimelig simpel, men kan ikke se logikken i det. Det er ikke her, men skal finde reklamenulpunktet, da det er det man skal beregne i opgave 3.

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2012 af emul0c

Du skal i opgaven blot skifte din afsætning ud, altså benytte 85 istedet for 60 og så regne profitten ud - dette er vel ej det samme som at finde reklamenulpunktet ?


Svar #2
08. oktober 2012 af TrineKals (Slettet)

nej, det er ikke det samme. Men vil lige prøve det, som du foreslår... kunne bare ikke se logikken i spørgsmålet, selvom det er så simpelt. Tak


Svar #3
08. oktober 2012 af TrineKals (Slettet)

men forstår det stadig ikke helt... desværre ;S


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. oktober 2012 af emul0c

Altså i opgave 2 gør du følgende:

Afsætning inden reklamer:

DB x Afsætning <=> 525 x 60 = 31.500

Afsætning efter reklamer:

DB x Afsætning <=> 525 x 85 = 44.625.

Reklameomkostninger: 12.000

Mer-overskud efter reklameomkostninger: 44.625 - 12.000 - 31.500 = 1.125.

Ergo kan det godt betale sig.


Svar #5
09. oktober 2012 af TrineKals (Slettet)

Tusind tak ! :D

 


Skriv et svar til: EØ- reklamenulpunkt opg. 27.6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.