Matematik

Vektorregning

09. oktober 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til en opgave

"I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved a=(2 over 3) og b= (-1 over 2)

a) bestem tallet s, således at a+sb og v=(1 over -1) er ortogonale

? Hvordan kan man bestemme s?

b)Bestemme areal af parallellogramet udsændt af a OG a-b

?

c) Bestemme koordinatsættet til projektionen af a b.

?

 

Jeg husker svært lite fra vektorregning, kan nogen forklare?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2012 af peter lind

a) Løs ligningen (a+sb) = 0

b) Den numeriske værdi af determinanten for de 2 vektorer

c) (a·b)b/|b|2


Svar #2
09. oktober 2012 af CSSK (Slettet)

ok

hvordan var det lige man kom frem til determinanten?


Svar #3
09. oktober 2012 af CSSK (Slettet)

Jeg får heller ikke noget svar til ligningen i a) via Maple, den siger 0=0 og at der ikke er skrevet s i ligningen, selvom jeg har det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2012 af peter lind

Determinanten kan også findes som skalarproduktet mellem en vektor og den anden vektors tværvektor.

Jeg har ikke Maple og jeg ved ikke hvad du har skrevet ind i den. Det skal også nemt kunne udregnes med håndkraft og det er formodenlig heller ikke meningen at du bare skal putte det ind i et matematikprogram.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.