Matematik

Differentialligning?

10. oktober 2012 af ashfjasb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et spg om nedenstående er en differentialligning af 1. orden?

f´(x) = 10/x

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Læs din matbog


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2012 af nielsenHTX

ja det er det.


Svar #3
10. oktober 2012 af ashfjasb (Slettet)

Okay, tusind tak.

# 1 Jeg har læst i min matbog, men jeg blev usikker, idet der står at f´(x) og f(x) skal indgå (sådan forstod jeg det i hvertfald).

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

f(x) har ingen orden.

f'(x) har 1. orden

f''(x) har 2. orden


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke et krav, at både f '(x) og f(x) skal indgå i differentialligningen. Men når kun f '(x) indgår, er det ret simpelt at løse ligningen, da man jo her får samtlige løsninger som stamfunktionerne til f '(x), dvs.

f(x) = ∫ (10/x) dx = 10·ln(x) + k .


Skriv et svar til: Differentialligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.