Matematik

Gennemsnitsfart

13. oktober 2012 af bgs2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er gået i stå med en opgave. Vil i være søde og hjælpe?

 

Skibet Vædderen fra Galatheaekspeditionen sejlede ind i Panamakanalen kl. 18:35 og forlod Panamakanalen kl. 01:13

Panamakanalen er 81 km lang

Beregn gennemsnitsfarten for Vædderen gennem Panamakanalen.


Brugbart svar (6)

Svar #1
13. oktober 2012 af SuneChr

18:35 - 24:00  =  5 t 25 min

00:00 - 01:13  =  1 t 13 min

                           6 t 38 min  =  6 38/60 time =  398/60 time

Gennemsnitsfart       81 / (398/60) km/t   =  81·60 / 398  km/t  =  .......................... km/t


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.