Matematik

Differentialligning, hjælp

17. oktober 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Hej alle!

Jeg skal indsætte den partikulære løsning K(t) = 5e^-bt

i :

dL / dT = 0,8 * K^2 * L^0,75

Derefter skal jeg bestemme den løsning L = L(t) som opfylder L(0) = 16.

Parameteren b skal indgå i løsningen.

Hvordan griber jeg dette an?

Tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2012 af peter lind

Meget uklart. hvad er forbindelsen mellem K, L, t og T ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

desolve( L' = 0.8*(5e^(-bt))^2*L^0.75 , t, L)

Du får så et udtryk for L(t), med bl.a. @xx. Denne @xx er blot en konstant, som du kan omdøbe til f.eks. c.

løs denne ligning, når t=0 og L(t)=16, så du finder c.

Nu kan du skrive den endelige løsning til L(t), med den numeriske værdi af c eller @xx.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

husk at ' tegnet findes med [2nd].

husk at benytte numerisk minus - tegn.


Skriv et svar til: Differentialligning, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.