Matematik

Hjælp

18. oktober 2012 af Banjamin1 (Slettet)

hvor meget liter vand kan der være i Bos kasse der er 50 cm langt, 40 cm bredt og 30 cm højt? Bo fylder kun vand i til 10 cm fra kanten. Hvor meget liter fylder han i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af SuneChr

1 liter = 1 dm3

Lav derfor dimensionerne, enhederne om til dm

Rumfang = længde·bredde·(højde - 1 dm)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2012 af benjamin111 (Slettet)

Giver det så 58000 dm3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Det er simplest først at lave kassens dimensioner om til dm og så beregne kassens rumfang. Benyt, at

1 dm = 10 cm


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2012 af SuneChr

# 2

5·4·2 dm3 = 5·4·2 liter = ...................... liter


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2012 af benjamin111 (Slettet)

men er det ikke 5*4*3 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, for bassinet fyldes jo ikke helt op til kanten, men kun til 10cm = 1dm fra kanten.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.