Matematik

Algebra

20. oktober 2012 af Elskeratrejse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, nogle der lige kunne forklare mig, hvordan man laver den her: 

a-1/a+1 + a+1/a-1 - a2 + 3/ a2-1=         1

 

Hint: Sæt fælles brøkstreg.

 

Det er tre brøker, kan lige finde ud af at bruge min brøkstreg online, så håber i forstår opgaven-

:(

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Med skrå brøkstreg skal man benytte parenteser, så det er klart, hvad der divideres med hvad:

(a-1)/(a+1) + (a+1)/(a-1) - a2 + 3/(a2-1) = 1

Gang ligningen med brøkernes fællesnævner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

gang alle leddene med (a+1)(a-1) og forkort derefter brøkerne så nævneren forsvinder


Svar #3
20. oktober 2012 af Elskeratrejse (Slettet)

Tusind tak!:)

 


Svar #4
21. oktober 2012 af Elskeratrejse (Slettet)

Kan stadig ikke finde ud at løse den?? 

Jeg ender med at få a2+5 / a2-1

:( 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo ikke en ligning.

Vi har ligningen

(a-1)/(a+1) + (a+1)/(a-1) - a2 + 3/(a2-1) = 1

og man ganger på hver side af ligningen med brøkernes fællesnævner a2-1 = (a+1)(a-1) :

(a-1)2 + (a+1)2 - a2(a2-1) + 3 = a2 -1 (forbehold a2 -1 ≠ 0) .

Prøv nu at reducere denne ligning, så der fremkommer en 2.-gradsligning i a2 .


Svar #6
22. oktober 2012 af Elskeratrejse (Slettet)

Jeg har ikke lært noget om 2. gradsligning? 

Så hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2012 af SuneChr

Vedhæftet

Hvis * er rigtig, er løsningen  alle a ≠ - 1 og  a ≠ 1 .

Vedhæftet fil:SP SECC 2210120103.PNG

Skriv et svar til: Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.