Matematik

andengradspolynomium

21. oktober 2012 af Gonyali (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe?? 

har vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil: bestem en forskrift.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet et 2.-gradspolynomium f(x) = ax2 + bx + c. Det oplyses, at grafen for f(x) går gennem de to punkter A(0,1) og B(2,5) , og at grafen for f i punktet A har linien med ligningen y = -2x + 1 som tangent. Man skal så bestemme forskriften for f(x) .

Det vides, at f(0) = 1, f(2) = 5, og f '(0) = -2 . Opstil tre ligninger til bestemmelse af a, b og c .


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2012 af nielsenHTX

f(x)=ax2+bx+c

du kender så de tre punkter

f(0)=1 , f '(0)=-2 og f(2)=5 man har så umiddelbart at

f(0)=1⇒c=?

f '(0)=-2 ⇒b=?

f(2)=5 ⇒a=?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2012 af Euroman28

Du opstiller  ligningerne, der opfylder betingelserne 

Det betyder idet

, så er a nemt udregnet

Det giver polynomiet

der netop opfylder de 3 betingelser fra opgaven.

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.