Studievejledning

STudieretning

22. oktober 2012 af Missperfec (Slettet)

Hvilke muligheder giver følgende studieretninger:?

 

Matematik A, fysik B, kemi B

samfundsfag A, mediefag B, matematik B

Skal til at vælge studieretning, men ved ikke hvad jeg skal vælge. Er meget forvirret på dette område, så det ville være rart med noget hjælp udefra.

 

Taaakker..


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Den førstnævnte retning giver adgang til næsten alle naturvidenskabelige uddannelser. 

Den eneste fordel i forhold til egentlige adgangskrav på den nederste linje er faget Matematik B, som du skal bruge, hvis du vil læse videre indenfor samfundsvidenskaben. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Mat/Fy/ke er klart mest adgangsgivende. Da denne linje åbner for 80% af alle uddannelser i Danmark.

Mat A : Skal du have, hvis du vil læse videre på en naturvidenskabelig uddannelse.

Fys B og Kemi B: Skal du have hvis du vil læse til foreksempel; Ingeniør, læge, farmaceut, biolog, forskeruddannelserne og mange andre uddannelser indenfor det "sundhedsvidenskabelige".

- Ikke for at ødelægge dine drømme om, at tage retningen (Matematik, mediefag og samfundsfag), men samfundsfag kan kun bruges indenfor de samfundsvidenskabelige uddannelser og i de fleste uddannelser behøver man ingengang samfundsfag, som eksempelvis : Statskundskab (politik), Jura, BA jura, Sociologi, filosofi og m.m.               .. Og så er der mediefag, som er total ubrugelig! Altså hvis man tænker rent uddannelsesmæssigt. Mediefag på B/A er kun adgangsgivende til EN uddannelse i danmark nemlig "medievidenskab".

Men i sidste ende er det dig, der ved bedst. Afhænger meget af, hvad du gerne vil være når du bliver ældre? Og ville fag der interresser dig.

 

Held og Lykke med valget !

Mvh.

Hellerup2900


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2012 af MaibritG

Det kommer i høj grad an på hvad du vil i fremtiden? Handler det derimod at vælge mest alsidigt, så er den første linje mest ideel.

#2:

Og så er der mediefag, som er total ubrugelig! Altså hvis man tænker rent uddannelsesmæssigt. Mediefag på B/A er kun adgangsgivende til EN uddannelse i danmark nemlig "medievidenskab".
- Medievidenskab kræver ikke "mediefag" på noget bestemt niveau i forhold til optagelse. Jf. UG.dk:

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2012 af Hexaemeron (Slettet)

#2

Man kan ikke have mediefag på A. Det er et kunstnerisk fag på C og B som ikke giver adgang til noget studium i sig selv 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Mediefag er åbenbart ikke adgangsgivende til nogle uddannelser. Men det er desuden også et fag, som er total irrelevant, hvis man spørger mig eller min omgangskreds. 

Hexaemeron :

Jo, man kan altså godt få Mediefag A ... Man kan vælge linjer, som har mediefag på B og derefter kan det trækkes op på A. Kender en der har gjort dette. Så det er muligt ;-) Men dog ikke så klogt


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. oktober 2012 af Hexaemeron (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. det er ikke tilladt at udbyde Mediefag A - faget findes simpelthen ikke og kan derfor ikke udbydes.  Følger du linket herunder til undervisningsministeriets hjemmeside, vil du kunne se at der kun findes læreplaner for mediefag C og B. 

http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Studentereksamen-(stx)/Fag-paa-stx/Mediefag-stx


Skriv et svar til: STudieretning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.