Matematik

isoler i ligning

23. oktober 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP, jeg skal isolere denne ligning men jeg er gået i stå. Kan i hjælpe mig?

c = ax2 + bx + c

c - c = ax2 + bx

ax2 + bx = 0

og herfra skal jeg vel så anvende nulreglen, men jeg kan ikke helt finde ud af hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, at nulreglen skal anvendes. Man sætter x som den fælles faktor udenfor:

x·(ax + b) = 0 ,

hvorved ligningen spaltes i de to ligninger

x = 0 ∨ ax + b = 0


Svar #2
23. oktober 2012 af cecilied34 (Slettet)

og det er det tætteste man kommer på en løsning, ikke?


Svar #3
23. oktober 2012 af cecilied34 (Slettet)

er x så enten

x = 0    v   x = 0 / a - b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, du har ikke løst den ene ligning korrekt. Isoler x i ligningen ax + b :

x = 0 ∨ x = -b/a  , (a ≠ 0) .


Svar #5
23. oktober 2012 af cecilied34 (Slettet)

0 / a - b er da det samme som -b / a?


Skriv et svar til: isoler i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.