Matematik
hjælp
18. september 2005 af
Watergate (Slettet)
Hej jeg har et problem med måde denne opgave er formulerede
givet et punkt A(5,3). bestem da koordinaterne til de punkter på y-aksen, der har afstand 7 til punktet A.
jeg ved man skal starte i punkt A, men så forstår jeg ikke det sidste.
håber i kan hjælp. på forhånd tak :)
givet et punkt A(5,3). bestem da koordinaterne til de punkter på y-aksen, der har afstand 7 til punktet A.
jeg ved man skal starte i punkt A, men så forstår jeg ikke det sidste.
håber i kan hjælp. på forhånd tak :)
Svar #1
18. september 2005 af fixer (Slettet)
Du kan passende anvende at afstanden |PQ| mellem to punkter P(x1,y1) og Q(x2,y2) er
|PQ| = sqrt( (x2-x1)^2 + (y2-y1)^2 )
Du har det ene punkt A(5,3). Det andet punkt må, da det ligger på y-aksen, have udseendet B(0,y), y reel.
Indsæt og find de værdier af y der tilfredsstiller
|AB| = 7
|PQ| = sqrt( (x2-x1)^2 + (y2-y1)^2 )
Du har det ene punkt A(5,3). Det andet punkt må, da det ligger på y-aksen, have udseendet B(0,y), y reel.
Indsæt og find de værdier af y der tilfredsstiller
|AB| = 7
Svar #2
18. september 2005 af Epsilon (Slettet)
De punkter på andenaksen, som har afstanden 7 til punktet A(5,3) ligger på randen af cirklen med centrum i A og radius 7.
Bestem en ligning for omtalte cirkel; så skulle resten give sig selv.
//Epsilon
Bestem en ligning for omtalte cirkel; så skulle resten give sig selv.
//Epsilon
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
