Matematik

parabel

25. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Parablen med ligningen y = ax2 + bx + c tangerer linien y = x i
(0,0). Desuden er y = 2x-3 tangent til parablen. Beregn konstanterne
a, b og c.
Kan det passe at det skal starte f(0) ?
For hvis det er, forstår jeg stadig intet yderligere i opgaven
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kalder man f(x) = ax2 + bx + c, giver den første oplysning, at

f(0) = 0 og f '(0) = 1 .

Dette bestemmer konstanterne b og c . Konstanten a fastlægges så ud fra den sidste oplysning, at linien med ligningen y = 2x-3 er tangent til parabelen.


Svar #2
25. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Har forstået alt, undtagen:
Hvordan tegner jeg parablen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis man har et grafprogram kan man bruge dette. Man kan også lave en tabel over sammenhørende (x,y)-værdier og plotte dem i et koordinatsystem.


Svar #4
25. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

hvilke værdier er det i den her sammenhæng, er klar over at jeg forstyrre en smule, men det er nogle gange indviklet


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tilostrækkeligt mange sæt (x,y)-værdier til at man kan tegne en glat kurve gennem punkterne.


Svar #6
25. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Takker.


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.