Matematik

hastterr

25. oktober 2012 af sumaira1 (Slettet)

en funktion f er givet ved f(x) = x^4 + 4/x , x > 0.

a) bestem monotoniforhold og ekstrema for f.
Det oplyses, at linjen med ligningen y = 31x -44 er en tangent til grafen for f.

b) bestem koordinatsættet til røringspunkt for denne tangent. 

 

på fohånd tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2012 af mathon

a) bestem monotoniforhold og ekstrema for f

             her skal du bruge f '(x) = 4x3 - 4/x2   x > 0

      a) løs f '(x) = 4x3 - 4/x2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2012 af nielsenHTX

a) løs f '(x)=0 og brug at

f(x) er aftagende hvis f '(x)<0 og

f(x) er stigende hvis f '(x)>0

det skal du brug i hvert interval. altså vælg et punkt mellem hvert ekstrma og udregn f '().

b)

løs først f '(x0)=31 (tangenten og funktionen har samme hældning i punktet)

hvis der er flere løsninger skal du bruge tangligningen til at bestemme b værdien i hvert x0 (her er der dog kun en løsning) 

punktet har så koordinaterne (x0,f(x0)) eller nok nemmere (x0 , y(x0))

 


Skriv et svar til: hastterr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.