Matematik

Vektorregning

25. oktober 2012 af AaB1885BK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg sidder med en aflevering, og har en sidste opgave der driller:

I et koordinatsystem er givet to punkter P(3,1) og Q(20,7) samt en vektor a=( -34 )

a) Bestem en ligning for den linje, der går gennem P, og som står vinkelret på a.

Jeg ville godt kunne finde ud af den hvis det var en linje med en ligning den skulle stå vinkelret på, men kan ikke huske hvordan man gør når det er en vektor :(

 

På forhånd mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2012 af HenrikKrog (Slettet)

Ligesom ved en ligning kan du for vektoren finde dens hældning, og så kan den "angribes" derfra. Du har da et punkt og en hældning at gå ud fra, idet at hældningen vinkelret på a bestemmes gennem a*c = -1

Det kan også se om du kan finde svar på denne side. http://gymnoter.dk/matematik.html


Svar #2
25. oktober 2012 af AaB1885BK (Slettet)

Nåh ja, jeg behøver jo egentligt bare hældningen :) Jeg takker :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vektoren a = [4 , -3] skal være normalvektor til den søgte linie. Linien har derfor en ligning af formen

4x -3y + c = 0

hvor man så bestemmer c ud fra kravet, at punktet P(3,1) ligger på linien.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.