Matematik

Temarapport hjæææælp !!

26. oktober 2012 af schulle95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Udviklingen i den gennemsnitlige levetid (middellevetiden) for danske kvider kan for årene efter 1995 med god tilnærmelse beskrives ved en lineær model

                 y=ax+b

hvor x er antal år efter 1995, og y er middellevetiden (år)

Middellevetiden for kvider er vokset fra 78,0 år i 1995 til 80,3 år i 2005.

     A) Bestem tallende a og b

     B) I hvilket år vil middellevetiden for kvinder være 81,5 år, hvis udviklingen fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af Snick (Slettet)

Hej opretter

Du har givet to sammenhænge

f(0) = 78                  f(10) = 80.3

Bestem tallene a og b:

y = ax+b

Hældningskoefficienten a er givet ved

a = (y2-y1) / (x2-x1)

⇒ Indsæt dine værdier 

a = (80.3 - 78) / (10 - 0)

a = ?

Du kan nu bestemme b ved indsættelse af din funde hældningskoefficient a samt en af dine givne værdier i forskriften

y = ax+b

I hvilket år vil middellevetiden for kvinder være 81,5 år, hvis udviklingen fortsætter?

Benyt din viden om at y eller f(x) fortæller noget om middellevetiden, til at indsætte de korrekte værdier i forskriften.

Spørg hvis du er i tvivl.

Mvh Snick


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2012 af Piratskinkeflankesteak (Slettet)

Man kan også bare finde b ved formlen: 

b = y1-a*x1

eller

b = y2-a*x2

 


Skriv et svar til: Temarapport hjæææælp !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.