Matematik

Hjælp

28. oktober 2012 af geldo (Slettet)

Nogle der kan løse det her:

100 kr = 100 flasker

0,5 kr Rød soda

3 kr grøn soda

10 kr hvid soda

VI har 100 kr til at købe 100 flasker, men der skal hver mindst en af hver


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at finde heltalsløsninger til ligningssystemet

R + G + H = 100

(1/2)·R + 3·G + 10·H = 100 ,

hvor R, G, H er alle hele, naturlige tal.

Ganger man ligning 2 med 2 og trækker ligning 1 fra, får man

5G + 19H = 100 ,

dvs

19H = 100 - 5G

Tallet 19H skal derfor være deleligt med 5, hvorfor H = 5 . Indsæt det nu i de to ligninger og løs det fremkomne ligningssystem i R og G.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.