Matematik

Parabel

29. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Jeg har lidt fortvivlelse i behold med den her opg

Parablen med ligningen y = ax2 + bx + c tangerer linien y = x i
(0,0). Desuden er y = 2x-3 tangent til parablen. Beregn konstanterne
a, b og c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af mathon

 

                           f(x) = ax2 + bx + c

      beregn f '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2012 af mathon

#1


 

                           f(x) = ax2 + bx + c

                           beregn f '(x) =2ax + b
   da
        y = x er tangent i (0,0)
        gælder

                           f '(0) =2a·0 + b = 1

                          b = 1
       og
                          f(0) = 0 = c
   så du nu har
                           f(x) = ax2 + x

 

 


Svar #3
29. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Det er meget overskueligt.
Så har jeg fundet konstanten c som er = 0.
har jeg også a og b ovenfor?

 


Svar #4
29. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

hvad med 2x-3? hvad gøre jeg med den


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2012 af mathon

   da
                    y = 2x-3 er tangent
   gælder
                    f '(xo) = 2a·xo + 1 = 2

                                2a·xo = 1

                                xo = (1/(2a))            a≠0

som indsat i
tangentligningen
giver
                                y = 2(x-xo) + axo2 + xo

                                y = 2x - 2xo + axo2 + xo

                                y = 2x - xo + axo2

                                y = 2x - (xo - axo2)                 her kommer indsættelsen

                                y = 2x - ((1/(2a)) - a·((1/(2a)))2)

                                y = 2x - ((1/(2a)) - a·(1/(4a2)))

                                y = 2x - ((1/(2a)) - (1/(4a)))

                                y = 2x - ((2/(4a)) - (1/(4a)))

                                y = 2x - (1/(4a))                     en sammenligning med

                                y = 2x - 3                               viser
   at
                                1/(4a) = 3

                                4a = (1/3)

                                a = (1/12)

   konklusion:
                                f(x) = (1/12)x2 + x
       
                                a = (1/12)   b = 1   c = 0

 

                               

                               


Svar #6
30. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Er y = x differentieret så det er f’(x) = 0 ?


Svar #7
30. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

skal der parentes kun for 2a eller 1/2a??


Svar #8
31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

.


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.