Matematik

logaritme hjælp! Haster!

29. oktober 2012 af krillocool (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg ville være rigtig glad hvis nogen gad mig hjælpe mig med hvordan man beregner ligninger ved hjælp af logaritmer. Det er angående opg 6 i den vedhæftede matematik opgave.

Mange tak på forhånd :).

Vedhæftet fil: mat_opgave03 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af SuneChr

Benyt de kendte regneregler

y = b·ax              ⇔          log y  =  log b + x·log a             

y = b·xa           ⇔          log y  =  log b + a·log x               o.s.v.

De må da stå i bogen ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) og b) er begge opgaver af formen

xa = b ,

hvor man kender a og b (eller let kan beregne dem).  Man finder da

x = b1/a

 

c) og d) er begge opgaver af formen

ax = b , hvor man kender a og b (eller let kan beregne dem). Man finder her

x = log(b) / log(a)


Svar #3
30. oktober 2012 af krillocool (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: logaritme hjælp! Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.