Matematik

Trigonometriske ligninger (sinus)

29. oktober 2012 af bananman (Slettet)

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at forstå en opgave?

Jeg har x = 0,88 og x∈ = [0, 2π]

Jeg ved at jeg skal finde a ved at sige sin-1(0,88), og det er mit problem. a skal jo være større end eller lig -1, eller skal den være mindre end eller lig 1 og jeg får min a til 1,076

Jeg har slået radianer til i min lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af SuneChr

Løs     sin x = 0,88          for     0 ≤ x ≤ 2π

Der gælder           - 1 ≤ sin x ≤ 1      for alle x


Svar #2
29. oktober 2012 af bananman (Slettet)

Ja men så kan a ikke være over 1 vel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2012 af SuneChr

a kan være alle reelle tal, og der gælder         - 1 ≤ sin a ≤ 1

sin 1,0759 = 0,88       og

sin (π - 1,0759) = 0,88


Svar #4
29. oktober 2012 af bananman (Slettet)

ok jeg får resultatet til

så finder jeg x1 og x2 således:

x1 = 2π + 1,0759

x2 = π -1,0759


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad går opgaven ud på i sin fulde ordlyd? Hvad er a ?


Svar #6
30. oktober 2012 af bananman (Slettet)

opgaven går ud på at løse ligningen

sin x = 0,88    x∈ = [0, 2π]


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så er

x = sin-1(0,88) eller x = π - sin-1(0,88) .

x tilhører intervallet [0;2π]


Svar #8
30. oktober 2012 af bananman (Slettet)

Hvornår ved jeg at resultat er rigtigt? Altså man skal prøve med hele tal

#7

Ja, jeg får det rigtige resultat, men i notaterne står noget andet....

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man finder så

x = sin-1(0,88) ≈ 1,07586 , eller

x = π - sin-1(0,88) ≈ 2,06573 .

Jeg forstår ikke, hvad du mener med at prøve med hele tal.


Svar #10
30. oktober 2012 af bananman (Slettet)

Jo tak jeg forstod bare ikke intervallet.

Jeg har fundet ud af, at resultatet skal være mellem intervallet, det manglede jeg at fatte,

Men tak!


Skriv et svar til: Trigonometriske ligninger (sinus)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.