Matematik

HjÆLP!!

30. oktober 2012 af smisch

Hej, håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, da jeg er gået i stå ved den...

En funktion er givet ved f(x) = (1/2x2 - x) / (x-1)

Foretag en funktionsundersøgelse af f, som omfatter nedenstående punkter og tegn derefter en skitse af grafen for f.
 

a) Definitionsmængden.
b) Eventuell skæringspunkter med akserne.
c) Monotoni-intervaller (dvs. hvornår er t voksende/aftagende)
d)Eventuelle asymptoter

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du lavet selv her?


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Definitionsmængden er mængden af de x, for hvilke funktionen kan beregnes.

b) Løs ligningen f(x0 = 0, og beregn f(0) .

c) Løs ligningen f '(x) = 0 .

d) Undersøg, hvad der sker, hvis nævneren i brøken i funktionens forskrift nærmer sig 0.


Svar #3
31. oktober 2012 af smisch

Okay, mange tak:)


Skriv et svar til: HjÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.