Matematik

Differentialligning Tangent til løsninsgkruve

31. oktober 2012 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude. 

Skal have matematikprøve, og jeg forstår det ikke helt. 

Der er lavet et eksempel i bogen, hvilket er det jeg ikke forstår. 

 

Betragt følgende differentialligning: dy/dx= y/(y-2)  , og y> 2

Tangenten til punktet  (1,3) 

 

Hvad gør man så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

For løsningsfunktionen f(x) gælder der f(1) = 3, og man kan beregne f '(1) direkte ved at indsætte i differentialligningen. Dette indsættes så i tangentligningen

y = f '(1) · (x - 1) + f(1)


Skriv et svar til: Differentialligning Tangent til løsninsgkruve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.