Matematik

Potenser og rødder HJÆLP

31. oktober 2012 af Danielts (Slettet) - Niveau: C-niveau

7√(a5*b3) *14√(a-3*b)=

Jeg er sådan lidt meget lost på den her :P kunne jeg få et eksempel :p ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2012 af SuneChr

Benyt   n√(ap·bq) = (ap·bq)^(1/n) = a^(p/n)·b^(q/n)


Svar #2
31. oktober 2012 af Danielts (Slettet)

Okay, men den har jeg aldrig brugt før, hvordan virker den :) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2012 af SuneChr

a^(5/7)·b^(3/7)·a^(- 3/14)·b^(1/14)

Læg begge eksponenter for a sammen og begge eksponenter for b sammen, hver for sig.


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. oktober 2012 af SuneChr

a^(1/2)·b^(1/2) = √(a·b)


Svar #5
31. oktober 2012 af Danielts (Slettet)

Du forvirre mig, med alle de forskellige ting du skriver undskyld :)
Var det ikke sådan du kunne give et eksempel mere?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2012 af SuneChr

Vedhæftet

Alle disse regler må også stå i bogen eller i en formelsamling.

Vedhæftet fil:SP SECC 3110122318.PNG

Skriv et svar til: Potenser og rødder HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.