Matematik

Andengradspolynomium

01. november 2012 af AndersLynge (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et andengradspolynomium f har rødderne -2 og 4.

Desuden ligger(2,16) på grafen. Angiv en forskrift for f

 

Hvad gør jeg?  Jeg ved at a<0 og at denne er numerisk stor, men angivelse af en forskrift?
 

f(x) = ax^2 + bx + c


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af mette48 (Slettet)

y=a(x-(-2))(x-4)

16=a(2+2)(2-4)

a=16/(4*(-2))


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.