Matematik

polynomier

01. november 2012 af Line123L (Slettet)

Jeg er helt væk i dette omkring at løse ligningen uden hjælpemidler. Nogle der kan give en hjælpende hånd? 

a) x= 64 

b) x= 0,64

c) (3x + 2)2  = 64 

d) (3x + 2)= 0,64


På forhånd tak. :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Flyt alle led til venstre side i ligningen, faktoriser, og benyt så nulreglen. Benyt, at

64 = 82 og at 0,64 = 0,82 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2012 af SuneChr

a)            |x| = √64

b)            |x| = √0,64

c)   |3x + 2|  = √64

d)    |3x + 2| = √0,64


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

... eller (se #1),

a)    x2 - 82 = 0 , dvs (x+8)·(x-8) = 0 ,

b)   x2 - 0,82 = 0 , dvs (x+0,8)·(x-0,8) = 0

c)   (3x+2)2 -82 = 0 , dvs (3x+2+8)·(3x+2-8) = 0 , eller (3x+10)·(3x-6) = 0

d)  (3x+2)2 -0,82 = 0 , dvs (3x+2+0,8)·(3x+2-0,8) = 0


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.