Matematik

Potensfunktion(procent)

03. november 2012 af swampendk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude.

Håber der kan få mig til at forstå det her..det er mat på c-niveau


Grafen for en potensfunktion går gennem punktet (1,10) og y-værdien stiger 35%, når x-værdien stiger med 40%.
a)  Bestem forskriften for funktionen.
b)  Bestem x-værdien når y = 15

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

En potensfunktion har formen

f(x) = b · xa

Oplysningen, at den går gennem punktet (1,10) bestemmer konstanten b . Benyt så den anden oplysning

[ (f(1,40x) - f(x)) / f(x) ] = 1,35

til at bestemme a .


Svar #2
04. november 2012 af swampendk (Slettet)

Det forstår jeg ikke en hujende fis af :S

Kan en evt. skære det lidt mere ud i pap for mig?


Skriv et svar til: Potensfunktion(procent)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.