Samfundsfag

Vil du lige kigge min raport igennem?

19. september 2005 af Mybber
Hej.

Jeg er ved at skrive om Giddens i samfundsfag, og ville høre om der evt var en der havde tid til at kigge det igennem jeg har fået skrevet, og komme med nogle kommentare?

Vh Mybber

Svar #1
19. september 2005 af Mybber


Den engelske sociolog Anthony Giddens mener at der i det moderne samfund er en helt ny livs situation.
Giddens påpeger at dette er et resultat af at vi lever i et posttraditionelt samfund, hvilket betyder at den automatiske overlevering af traditioner fra generation til generation ikke længere eksistere i nær så høj grad som tidligere. Denne aftraditionalisering medføre at den røde tråd som vi lever efter mere eller mindre er forsvundet, og at det nu er individets ansvar at træffe de rigtige valg og vurdere kvaliteten af dem. Aftrationaliseringen i det moderne samfund sker når værdier/traditioner fra det præ-moderne samfund nedbrydes af tilvalgs-traditioner, f. eks behøves landmandssønnen ikke blive landmand og overtage slægtsgården, men han kan vælge den mulighed, i bevidstheden om at han også kunne have valgt anderledes.
I dag kan vi vælge alting til eller fra, udfra vores holdninger og værdier, som der ved kan medføre at det traditionelle billede af en familie ikke er dækkende mere. Ægteskab og børn, er nogle ting som man enten kan vælge til eller fra. De personlige relationer som man vælger at indgå i bliver mere rene, da der er tale om lystfællesskaber, hvor begge parter indgår dem på baggrund af den fælles sympati. Vi vælger hvilke mennesker vi vil bruge vores tid på, og de andre vælger vi fra. I de personlige relationer bliver der lagt meget vægt på følelser, da begge parter er klar over at de har valgt hinanden, og ligeså hurtigt kan vælge hinanden fra igen. De personlige relationer er både ekstensive og intensive, hvilket vil sige at de både bliver tættere, mere personlige, baseret på lyst og som kan trives over lange distancer. Adskillelsen mellem tid og rum er noget som først er kommet i det moderne samfund, hvor det i det præ-moderne samfund var en umulighed at tale med en fra Kina, med mindre at man selv var der. Nu kan vi bevare lyst fællesskaber med mennesker som bor på den anden siden af jorden, ved hjælp af telefoner, sms, e-mails etc. Adskillelsen mellem tid og rum gør også at vi bliver nød til at stole langt mere på systemet nu, end i det præ-moderne samfund, hvor man kunne se hinanden i øjnene. Vi har tillid til at vores penge er på kontoen når vi skal bruge dem, at computeren virker når vi har behov for den, og at bussen kommer. I det moderne samfund bliver alle nød til at have tillid til at systemet fungere.


Det at man selv har ansvaret for et godt liv, kan medføre stor frustration, da man selv er ansvarlig for hvordan ens eget liv kommer til at være, i modsætning til det præ-moderne samfund hvor de valg der blev truffet, blev truffet ud fra et fælles ønske om familiens bedste. Alle disse nye muligheder for hvad man kan vælge at gøre ved sit liv, gør at det moderne menneske lever i en ny situation, som giver os så stor en valgfrihed og så stort et ansvar, at vi risikere at bange for at vælge, da vi jo alle ved, at når man vælger det ene frem for det andet, vil man naturligvis også komme til at vælge noget fra. Men man må tage det sure med det søde, da vi jo elsker denne valgfrihed. Giddens fremhæver at alle disse valg gør det moderne menneske til et reflekterende menneske, da vi hele tiden har en refleksiv dialog med os selv, om måden vi lever på er den optimale for en selv. Det at det moderne menneske er så refleksivt gør også at vi bliver til meget selvbevidste mennesker. Menneskets identitet er ikke fast lagt, men ændre sig konstant når vi reflektere over vores omstændigheder i livet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2005 af Jeppe101

https://www.studieportalen.dk/opg/ungsearch.php?sog=Giddens&kat=all&Submit.x=36&Submit.y=3


Du kan eventuelt se disse opgaver igennem..

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2005 af Garfield

#2

"Den engelske sociolog Anthony Giddens (f. 1938) mener at der i det moderne samfund er en helt ny livssituation. Giddens påpeger at dette er et resultat af at vi lever i et posttraditionelt samfund, hvilket betyder at den automatiske overleveringen af traditioner fra generation til generation ikke længere eksisterer i nær så høj grad som tidligere. Denne aftraditionalisering har medført at rettesnoren for livet tilnærmelsesvis er forsvundet og at det nu, fuldt ud, er individets eget ansvar at træffe de rigtige valg og vurdere kvaliteten af disse."

"Aftraditionaliseringen sker når værdierne/traditionerne fra det traditionelle samfund nedbrydes. Traditionerne er i dag blevet et tilvalg, fx så behøver landmandssønnen ikke længere overtage slægtsgården, men han kan vælge at overtage den med bevidstheden om at han også kunne have valgt anderledes."

Bare et par eksempler på min opgave; https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=2057
nogen som kan se ligheden?!

Hvis du gerne vil have rettelserne til opgaven #0, så kunne du da bare have spurgt :P

varm karma
Lasse

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2005 af Jeppe101

hehe..!:-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2005 af maltbolsje

Hvis man skal snyde, skal det være gennemført.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2005 af Garfield

#5

varm karma
Lasse

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2005 af zIOn

#5 Det er sgu ikke specielt gennemført at snyde således, drengens lærer sidder jo sikkert og griner sin røv i laser over dét han her ser.

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2005 af maltbolsje

#7 Det er også det, jeg mener. Hvis han absolut SKAL snyde, skal han gøre det, så ingen opdager det.

Den perfekte frobrydelse er ingen forbrydelse...

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2005 af maltbolsje

FORbrydelse

Skriv et svar til: Vil du lige kigge min raport igennem?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.