Matematik

Afstandsformlen

04. november 2012 af mimok (Slettet)

Jeg sidder og skal bevise afstandsformlen, og det går rigtig godt, der er bare et sted, hvor jeg ikke er helt med på det, som jeg har fået forklaret. Jeg har vedhæftet, det trin i beviset, som jeg ikke forstår. Det er den del hvor et tal (eller er det en skalar) skal ganges normalvektoren n, jeg forstår ikke hvorfor vektoren n i næste trin bliver til længden |n|, hvilken regel gøre sig gældende her?

Vedhæftet fil: Dist.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det udtryk giver ingen mening. På venstre side er angivet en vektor, mens der på højre side er angivet en skalar.


Svar #2
04. november 2012 af mimok (Slettet)

Undskyld, min fejl, jeg kom til at lave en fejl. Det gik lidt for hurtigt. Jeg har vedhæftet den rigtige.

Vedhæftet fil:Dist.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2012 af mathon

er projektionen af vektor PoP  på vektor n


Svar #4
04. november 2012 af mimok (Slettet)

Glem dette indlæg, det er forkert. se #5

Vedhæftet fil:Dist.png

Svar #5
04. november 2012 af mimok (Slettet)

Her er den rigtige. Det er stadig trinet med normalvektoren

Vedhæftet fil:Dist.png

Svar #6
04. november 2012 af mimok (Slettet)

Kan virkelig godt bruge hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Udtrykket er kun korrekt, hvis det skrives

| (P0Pn)/|n|2 n | = (|P0Pn|/|n|2) |n|

med numerisktegn omkring skalarproduktet P0Pn på højre side.

Der beregnes længden af projektionen af vektoren P0P på vektoren n/|n| . Det ses måske lettest, hvis selve projektionsvektoren skrives

(P0Pn/|n|) n/|n|

idet man her projicerer P0P på enhedsvektoren n/|n| .


Svar #8
04. november 2012 af mimok (Slettet)

jeg er stadig lidt forvirret.

| (P0Pn)/|n|2 n | = (|P0Pn|/|n|2) |n|

Nu har jeg understreget det, som jeg stadig ikke kan forstå. Hvordan bliver vektor n til længden af vektor n. Jeg har kigget på min skitse, forstår jeg bare ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal her bestemme længden af vektoren

(P0Pn)/|n|2 n

Udtrykket har form af λn , idet λ = (P0Pn)/|n|2 er en skalar, der er ganget på vektoren n . Længden af vektoren λn findes da som

n| = |λ| |n| ,

og det er netop det, der står på højre side i udtrykket.


Skriv et svar til: Afstandsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.