Matematik

integral

04. november 2012 af Skønnetøs (Slettet)

hvordan beregner man: ∫ 8x7 (1+x8)2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Fortag substitution t = (1+x8) , dt = 8·x7 dx .

(Integralet skal ende med et "dx" .)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2012 af mathon

 

    sæt
                 u = x8+1    og dermed   du = 8x7dx

substitutionen giver

         
              ∫ 8x7 (x8+1)2dx  = ∫ (x8+1)28x7dx = ∫ u2du = .................


Svar #3
04. november 2012 af Skønnetøs (Slettet)

hvad gør man så med det der 2 tal der er opløftet til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2012 af mathon

           

                     ∫ 8x7 (x8+1)2dx  = ∫ (x8+1)28x7dx = ∫ u2du =  (1/3)u3 + k = (1/3)·(x8+1)3 + k


Svar #5
04. november 2012 af Skønnetøs (Slettet)

forstår ikke hvordan (x8+1)bliver til (1/3)u3


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Forstår du ikke, at (1/3)u3 er en stamfunktion til u2 ?


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.