Matematik

logaritme ?

05. november 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har denne her jeg skal have løst

ln(x/2) + ln(x-2) = 2ln(2)

Er selv kommet frem til : 

(ln(x)-ln(2)) + ln(x-2) = -2ln(2) = 0

hvad så nu? :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af peter lind

Du har vist et = for meget i den sidste formle.

Du skal hellere omskrive venstre side til ln( ½x*(x-2) ). Højre side omskrives bedst til ln(22)


Svar #2
05. november 2012 af Basseluft (Slettet)

ja ups :) (ln(x)-ln(2)) + ln(x-2) - 2ln(2) = 0

hvad menere du med omskrive ? kan du give et eks? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2012 af peter lind

Jeg har ikke alene vist et eksempel i #1 jeg har rent faktisk brugt din opgave.  Jeg har på venstre side brugt reglen ln(a*b) = ln(a) +ln(b) og på højre side brugt b*ln(a) = ln(ab)


Svar #4
05. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Jamen så hvis jeg skriver ln(1/2x•(x-2)-ln(22)

hvad så nu? et helt lost :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2012 af peter lind

Det skal du heller ikke Du skal skrive ln( ½x(x-2) ) = ln(22) Hvis ln(a) = ln(b) hvad kan du så sige om a og b ?


Svar #6
05. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Syntes aldrig jeg har set det på denne måde du laver det på :D men måske det bare mig?

Hvad jeg kan sige om a og b? kan sige at a = ln( ½x(x-2) ) og at b = ln(22)


Svar #7
05. november 2012 af Basseluft (Slettet)

ln( ½x(x-2) ) = ln(2^2)
½x(x-2) = 2^2
x= 2^2+2
x = 6 ?

Men tror det helt forkert det jeg lige lavede :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2012 af peter lind

Det er rigtig til og med den anden linje. Derefter skal du gange parentesen ud og fluitte de 22 over på venstre side. Du har nu en almindelig andengrads ligning


Skriv et svar til: logaritme ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.