Dansk

ORDSROG

05. november 2012 af nico7288 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad betyder:

1: Man kan ikke klippe håret af en skaldet.

2: Ude af øje ude af sind.

3: Nye koste fejer bedst.

4: Det er en dårlig ræv, som kun har udgang af sin hule.

5: Hvor godt folk er, kommer godt folk til.

6: To dovne rækker lige langt.

7: Hvad øret ikke hører, har hjertet ikke ondt af.

 På forhånd TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2012 af 3bt (Slettet)

Altså de er temmelig transparente?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

7: Det betyder vel det samme som :"Hvad man ikke ved, har man ikke ondt af"


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2012 af JulieCP (Slettet)

1: Man kan ikke klippe håret af en skaldet.

Det betyder vel, at det man vil have gjort er meningsløst, og kan ikke gøres. 

2: Ude af øje ude af sind.

Hvis der er noget man ikke længere kan se, skal man ikke bære det i sit sind (tænke mere over det)

3: Nye koste fejer bedst.

At det er det "nye" der er det bedste. Nogen gange kan man godt tro at det "gamle" med mest erfaring er det bedste. 

4: Det er en dårlig ræv, som kun har udgang af sin hule.

Pas?

5: Hvor godt folk er, kommer godt folk til.

Hvis man er god og behandler andre godt, vil man selv blive godt behandlet i sidste ende. 

6: To dovne rækker lige langt.

Man er ikke stærkere end sit svageste led. Man kan ikke sætte to dovne sammen og tro at de kan udføre et flittigt menneskes arbejde. 

7: Hvad øret ikke hører, har hjertet ikke ondt af.

Hvad man ikke ved, har man ikke ondt af ;)

Jeg er ked af at jeg ikke kunne svare dig på nummer 4. Det ordsprog har jeg aldrig hør, men håber du kan bruge det til noget. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2012 af Smidt (Slettet)

2: Hvis man ikke kan se det, tænker man ikke over at det er til stede. Ligesom hvis man har noget chokolade foran sig, så har man lyst til at spise det. Fjerner man det, glemmer man, at man har det.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nr 4, skal nok være:

Det er en dårlig ræv, som kun har een udgang fra sin hule.

Ræven anses for at være ret smart (dvs. snu), og den er ikke så nem at fange, fordi den har mere end een indgang (eller udgang) til sin hule.


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. november 2012 af Stygotius (Slettet)

Svar # 3 trænger til en rengøring.

 

1.  = Den der intet har, kan man ikke  forlange noget af.

2.  = Nogen eller noget som man ikke længere beskæftiger sig med, glemmer man.

4.   Ordsproget er "Det er en dårlig ræv som kun har én udgang af sin hule".  = Man skal sikre sig med alternative         løsninger for det tilfælde at noget går galt.

5.   Ordsproget er "Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til."  =  Man møder som regel mennesker af samme slags som en selv.

7.   Ordsproget er "Hvad man ikke ser, har man ikke ondt af."  =  Det man er uvidende om, kan man ikke reagere på. 


Skriv et svar til: ORDSROG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.