Matematik

Hjælp

05. november 2012 af 787 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

jeg forstår intet af den her opgave :( er der nogen der kan hjælpe mig med den ?? please

 

tak

Vedhæftet fil: Udklip.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Trekant ABC er del af en regulær 8-kant, så man kan let beregne vinkel C, da 8 vinkler C udgør 360º . Trekant ABC er ligebenet, så man kan derfor let beregne de to andre vinkler A og B. Højden fra C p9 siden AB deler trekant ABC i to kongruente retvinklede trekanter, hvor man kender der ene katete og vinklerne. Det er derfor let at beregne hypotenusen AC.

b) Arealet af scenegulvet er 8 gange arealet af trekant ABC.

 


Svar #2
05. november 2012 af 787 (Slettet)

A ) betyder det at vinkel C = 8 / 360 ??

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, bestemt ikke. Det betyder, at vinkel C = 360º / 8 .


Svar #4
05. november 2012 af 787 (Slettet)

Skal man brug Cosinus til at finde siden AC eller sinus ? ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man ender nok med at benytte cosinus.


Svar #6
05. november 2012 af 787 (Slettet)

hvordan ? ??

 

100000000000 tak for hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Topvinklen C i trekant ABC er 360º/8 = 45º. I den ligebenede trekant ABC er vinklerne A og B lige store, og A = B = 67,5º .

Vi har så

cos(A) = (|AB|/2) / |AC| , hvorfor

|AC| = |AB|/(2·cos(A)) = 3 / (2·cos(67,5º) = 3 / √(2 - √2)


Svar #8
05. november 2012 af 787 (Slettet)

mange mange tak for hjælp ^_____^


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.