Matematik

Parameterfremstilling

06. november 2012 af fedtmule6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Find en parameterfremstilling for den rette linje gennem de to punkter (2,-4) og (-6,8)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2012 af mathon

                    A = (2,-4)          B = (-6,8)    

            en retningsvektor er
                                                      r = OB - OA =  [-6-2,8-(-4)] = [-8,12]


                                                      OP = OA + t·r

                                                      [x,y] = [2,-4] + t·[-8,12]


                                                      (x,y) = (2-8t ; -4+12t)


Svar #2
06. november 2012 af fedtmule6 (Slettet)

Jeg er med på retningsvektordelen, men hvad er det du gør efter det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter, at for eksempel punktet A(2,-4) er et punkt på linien.

Parameterfremstillingen

OP = OA + t·r

siger, at man kommer til et vilkårligt punkt P på linien ved først at gå til punktet A og dernæst gå stykket t·|r| i retningsvektorens retning, hvor man lader t gennemløbe de reelle tal R .


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.