Matematik

Omdrejningsparaboloide

07. november 2012 af loklok (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

jeg har en opgave jeg har brug for hjælp til, den lyder således

Vis ved at bruge formel for rumfang af et omdrejninglegeme, at rumfanget af væskemængden ved højden h og radius r er givet ved:

V=½*pi*r^2*h

er der nogle der kan hjælpe mig på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn rumfanget under omdrejningsparaboloiden og træk det fra cylinderens rumfang.


Svar #2
07. november 2012 af loklok (Slettet)

For at beregne arialet under omdrejningsparaboloiden hvad skal jeg så gøre. ? 

jeg for oplyst at et tværsnit af beholderen har form som kurven med ligningen y=k*√x 

skal jeg bruge denne oplysning her? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er nok bedst at du formulerer hele opgaven.


Svar #4
07. november 2012 af loklok (Slettet)

ja 

Et tværsnit af beholderen har form som kurven med ligningen y=k*√x

a) Vis ved at bruge formel for rumfang af et omdrejninglegeme, at rumfanget af væskemængden ved højden h og radius r er givet ved:

V=½*pi*r^2*h

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2012 af SuneChr

# 0

Funktionen kan rotere enten om x-aksen eller y-aksen.

Roterer funktionen omkring y-aksen, skal man huske på, hvilken del af legemet der fylder cylinderen ud, over eller under grafen for funktionen. Integrationsgrænserne er, i begge rotationer, altid m.h.t. x.


Skriv et svar til: Omdrejningsparaboloide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.