Matematik

Reucering hjælp

07. november 2012 af LKJ123 (Slettet)

Mit egen fourm døde, og jeg står uden svar, så håber at en sød sjæl ville hjælpe:)

Og har derfor brug for hjælp til følgende opgaver

1. 4x-4 + 3x-4

Har fået den til 7x-8 passer det?

De to næste er  svære, og aner virklig ikka hvordan man gør

2 (2x-4y)  gange  3+4y

3 (x+3) - (x-3)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af OleWulf (Slettet)

1. Korrekt at 4x-4+3x-4=7x+8

2. (2x-4y)*(3+4y)

Her ganger du ind i parentesen: 6x+8xy-12y-16y^2=6x+8xy-12y-16y^2

3. (x+3)-(x-3)=6

fordi at (x+3)-(x-3), x-x giver 0 og minus minus giver plus derfor 6

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2012 af HTXnørden (Slettet)

Nr. 1 ser rigtig ud.

I nr. 2 skal du starte med at gange 3 tallet ind i parentesen. Det gør du ved at gange 3 med hvert eneste led.
2x er et led, og 4y er et led. Du får:

(2x - 4y) ·3 + 4y = 6x - 12 y + 4 y

Det ovenstående kan reduceres ved at lægge y-erne sammen...

I nr. 3 har du en positiv og en negativ parentes. En positiv parentes kan udenvidere ophæves, mens en negativ parentes ophæves ved at ændre alle fortegnene. Således får du:

x + 3 - x + 3

Så er vi næsten i mål...


Skriv et svar til: Reucering hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.