Matematik

HJÆLP

08. november 2012 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved I hvordan man tegner disse 4 ligninger ind i et kordinatsystem som linjer?

a)  y1 = 1/2 x + 2

b) y2 = -x+4

c) y3 = 1/2 x + 4

d) y4 = -x+6

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af Euroman28

Lad os sige du har en linje y = ax+b (dvs en ret linje).

 

Hvis du skal tegne så er b-værdien der hvor linje skære y-aksen og a er hældningen.

 

du afsætter b på dit koordinat-system og hældningen af-tegnes ved at starte i 0.0 og gå en enhed ud af x-aksen fra det punkt og a op.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2012 af Metzschjensen (Slettet)

#next_pages_container { width: 5px; hight: 5px; position: absolute; top: -100px; left: -100px; z-index: 2147483647 !important; } Du kan også tegne det der hedder et sildeben.

Her et link til et billede af et sildeben:

http://www.google.com/imgres?q=sildeben+matematik&num=10&um=1&hl=da&client=safari&rls=en&biw=1277&bih=664&tbm=isch&tbnid=NemzfAJxUmrXjM:&imgrefurl=http://da.2010ema.wikia.com/wiki/Line%25C3%25A6re_funktioner&docid=1dRzUHKtV_eC3M&imgurl=http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110215100628/2010ema/da/images/4/45/Billede_7.png&w=613&h=74&ei=9HKbULnFDITdsgaB84CADA&zoom=1&iact=hc&vpx=78&vpy=205&dur=413&hovh=51&hovw=421&tx=165&ty=32&sig=118359536544509611427&sqi=2&page=1&tbnh=23&tbnw=190&start=0&ndsp=25&ved=1t:429,r:0,s:0,i:65

... Det blev lidt langt, men det skulle gerne virke :)

På billedet ser du et slags skema hvor der en linje øverst der hedder "x" og en linje nederst der hedder "f(x)". Forestil dig nu at der i stedet for "f(x)" skulle stå: y1 = 1/2x + 2.

Det du så gør, er at du vælger nogle tal for x, som fx kunne være 2  og 4. Så sætter du tallet ind i formelen:

     x-akse         2          4

     y-akse         3          4

Udregningen til det stykke hvor vi har sat x som 2 ser sådan her ud:  y1 = 1/2*2+2 = 1 + 2 = 3, derfor er y = 3, når x = 2.

således har du fundet dit første punkt: (2,3), det næste er så (4,4). De to punkter skal du så indtegne og når du tegner en streg mellem dem, så har du linien for: y1 = 1/2x + 2.

Håber at du kunnehjælpe dig :)

 

Svar #3
08. november 2012 af XX88XX (Slettet)

Hvorfor også punkt (4,4) -- Skal jeg ikke kun ha' et punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2012 af Metzschjensen (Slettet)

Nej for at tegne en linje er du jo nød til at have minimum to punkter at tegne linjen på. Hvis du udregnede flere punkter ville du op dage at de alle samme ville ligge i en lang linje, i det er den linje som du skal tegne. så du skal bare tegne en linje som går gennem disse punkter :)

Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.