Matematik

HJÆÆÆÆLLLpp

10. november 2012 af 24689 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej i min matematikbog står der et eksempel med  integration ved substitution :

int((2*x+3)2 x)

og det giver I=1/6t3=1/6t3

Jeg forstår simpelhen ikke hvor 1/6 kommer fra :/ er der nogen som kan forklare det :/
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2012 af hbhans (Slettet)

Betyder int ∫ ? Kan du ikke opskrive integralet lidt mere konkret? Hvor er dx fx?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Menes der

∫ (2x+3)2 dx ?

Benyt substitution , t = 2x+3 , dt = 2 dx , hvorfor

∫ (2x+3)2 dx = ∫ t2 · (1/2) dt = (1/2)·t3/3 + k = (1/6)·t3 + k = (1/6)·(2x+3)3 + k ,

idet man husker at substituere tilbage igen.


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLLLpp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.