Matematik
eftervisning
20. september 2005 af
patrizia (Slettet)
hej, endnu en opgave jeg håber på at få hjælp til.
Opg)
(((2x^2)-3x-25)/(x-5))= (2x+7+(10/(x-5))
Jeg skal eftervise at det passer.
Jeg har prøvet at gange igennem med x-5 men kan ik få det til at passe... hvordan er det nu man sætter på fælles brøkstreg??
Opg)
(((2x^2)-3x-25)/(x-5))= (2x+7+(10/(x-5))
Jeg skal eftervise at det passer.
Jeg har prøvet at gange igennem med x-5 men kan ik få det til at passe... hvordan er det nu man sætter på fælles brøkstreg??
Svar #1
20. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Vi skal vise, at
(2x^2 - 3x - 25)/(x-5) = 2x + 7 + 10/(x-5)
Multiplicér igennem med x-5 eller sæt højresiden på fælles brøkstreg ved at udregne
(2x + 7)(x-5)
//Epsilon
(2x^2 - 3x - 25)/(x-5) = 2x + 7 + 10/(x-5)
Multiplicér igennem med x-5 eller sæt højresiden på fælles brøkstreg ved at udregne
(2x + 7)(x-5)
//Epsilon
Svar #2
20. september 2005 af patrizia (Slettet)
ok... men jeg forstår det ik helt. du skriver ved at udregne (2x + 7)(x-5)hvad så med 10? hvad sker der med det? (måske spørg jeg dumt)
Svar #5
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Det Epsilon mener (og skriver ganske udtrykkeligt!) i #1 er blot, at du skal lave følgende udregning:
2x+7+10/(x-5)
= [(2x+7)(x-5)/(x-5)]+10/(x-5)
= [(2x+7)(x-5)+10]/(x-5)
= [2x^2-10x+7x-35+10]/(x-5)
= [2x^2-3x-25]/(x-5)
2x+7+10/(x-5)
= [(2x+7)(x-5)/(x-5)]+10/(x-5)
= [(2x+7)(x-5)+10]/(x-5)
= [2x^2-10x+7x-35+10]/(x-5)
= [2x^2-3x-25]/(x-5)
Skriv et svar til: eftervisning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
