Matematik

HJÆLP

12. november 2012 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet) - Niveau: A-niveau

en lukket beholder har form som på figuren. Beholderens endeflader har form som ligesidede trekanter med siden x, hvor 1≤x≤5. Beholderens længde y
a) Bestem beholderens rumfang når x = 2 og y = 5
Det oplyses, at en bestemt type af sådanne beholdere har et rumfang på 1m3.

 

 

Nogle der kan hjælpe?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af mette48 (Slettet)

Det ville være rart at se figuren


Svar #2
13. november 2012 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Her er filen


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af mette48 (Slettet)

grundflade: h2+(x/2)2=x2  ⇒h= x *√(3/4 )

areal =½h*x =1/2*x*√(3/4)

rumfang areal*y

indsæt selv tallene


Svar #4
13. november 2012 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Ja jeg har forstået det, men ved ikke hvordan du får √(3/4 )????

Det er det eneste jeg ikke forstår i hele opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

I en ligesidet trekant er højden katete i en retvinklet trekant med vinklerne 30º og 60º , og højdens længde er derfor (√3)/2 gange hypotenusens længde.


Svar #6
13. november 2012 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Det forstår jeg ikke :( Er det noget generelt, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Stil beholderen på højkant og del trekanten op i 2 retvinklede trekanter

Pythagoras:  h2 + (x/2)2 = x2


h = x * √3/2

A(trekant) = 2 * ½ * h * g = x*√3/2 * x/2 = x2 * √3/4

V = y * A(trekant) = x2y * √3/4


Svar #8
13. november 2012 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Har brugt præcis samme fremgangsmåde.. Bare med de forkerte tal. 

Min lommeregner kan ikke gå fra: 

h2 + (x/2)2 = x2

til 
h = x * √3/2

når jeg isolerer h. 

 

Har vedhæftet det.. Håber du vil hjælpe med at finde fejlen..


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Din lommeregner er blevet tosset :-)

h^2 = 4/4 * x^2 - 1/4 * x^2 = 3/4 * x^2

h = √3/2 * x


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det kunne måske tænkes at lommeregneren her opererer med x som en konstant med værdien 2. Det er helt umuligt for os at vide, hvad lommeregnerens operatør har gjort forinden.


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Kan du spørge den fx. x = ?

Eller kan du bare nulstille?

:-)


Svar #12
13. november 2012 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Sådan!! Mange tak for hjælpen allesammen!


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.