Matematik

Potensregneregler..

13. november 2012 af napzter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey. Jeg har sådan nogle opgaver:

a = 23*33/63

k = 23^2

 

Hvad gør jeg ved disse? Jeg skal også oplyse hvilken potensregneregel jeg bruger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af mathon

   
                                   2333      (23)3
                           a = -------- =   -------- =  1
                                     63         (2•3)3


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2012 af mathon




                           k = (23)2 = 23•2 = 26


Svar #3
13. november 2012 af napzter (Slettet)

hvad med:?

53*33
_______

183

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2012 af PeterValberg

Du må prøve at omskrive nævneren, så der bliver noget, der kan forkortes:

183 = (18)3 = (2·9)3 = (2·32)3 = 23·36

Så er der vist noget, der kan forkortes i tæller og nævner

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. november 2012 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. november 2012 af Source (Slettet)

#3   (53·33) / 183 = (53·33) / (23·36) = (53·33) / (23·33·33) = 53 / (23·33) = 53 / (2·3)3 = 53 / 63 = (5/6)3


Svar #7
13. november 2012 af napzter (Slettet)

Nice!

Jeg mangler disse tre:

e = (1/4)6*28

i = 1253/(254*53)

j = (43*8)/25

 

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af dem. :/


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2012 af mathon

 

          
              e)

                           (1/4)6*28 = (1/46)•28 = 4-628 = (22)-6 • 28 = 2-12+8 = 2-4

 

              i)

                           1253/(254*53) = (53)3 / ((52)4·53) = 59 / (58·53) = 59 / 511 = 59-11 = 5-2

 

              j) 

                         (43*8)/25 = (22)3·23·2-5 = 26·23·2-5 = 26+3-5 = 24


Skriv et svar til: Potensregneregler..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.