Matematik

Forkert skæringspunkt?

13. november 2012 af AiWa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har om lineære funktioner.

Som  i nok ved, så kan man finde hældningstallet ved hjælp af denne formel: 

a= (y2 - y1)/(x2- x1 ) 

Og for at finde skæringspunktet: 

b= y1- a* x1 

 

Det har jeg gjordt, med en simpel opgave hvor punkterne er (1,3) og (3,11)

Har sat punkterne ind i Geogebra og regnet ud, men det ser ikke helt rigtigt ud...

Jeg har fået det til at -2 er skæringspunktet, men jeg kan tydeligt se at det er -3...

Når jeg får programmet til at lave en ny graf, som skær gennem -1 i stedet med samme punkter, så når de liiiige at snitte punkterne

Jeg tror ikke jeg har gjordt noget forkert... Er der usikkerhed for den formel, altså er den ikke helt præcis...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Formlen er matematisk præcis. Indsæt den fundne værdi for a sammen med koordinaterne for det ene punkt i formlen for b. Hvilken værdi for a har du bestemt her?


Svar #2
13. november 2012 af AiWa (Slettet)

 

a= (11 – 3 )/(3-1)=4

b= 3- 4* 1= -1 


Svar #3
13. november 2012 af AiWa (Slettet)

Her er har du et billede, hvor jeg har fået den til at skære i -1...

Vedhæftet fil:2 punkter.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dine udregninger her er korrekte. Forskriften er y = 4x - 1.


Svar #5
13. november 2012 af AiWa (Slettet)

Sp forstår jeg ikke hvorfor grafen ser sådan ud... Har du set på billedet? Ser det rigtigt ud..? :)


Skriv et svar til: Forkert skæringspunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.