Matematik

haster

13. november 2012 af 12hus (Slettet)

løs ligninger

 

2x+3=4x-2

2x(x+2)=x(2x+1)+3
x2+1=10


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Source (Slettet)

   2x + 3 = 4x - 2               isoler x på højresiden, og tallene på venstresiden

 

  2x(x+2) = x(2x-1) + 3    gang ind i paranteserne, hvorefter et par led vil gå ud med hinanden, hvorefter du isolerer x

  

x2 + 1 = 10 ⇔ x2 - 9 = 0 faktoriser og benyt nulreglen

    


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x i de to første ligninger. Den sidste ligning er en 2.-gradsligning, der kan løses ved faktorisering og benyttelse af nulreglen.


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.