Matematik

lineære sammenhæng

14. november 2012 af STNJ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Udregning af  a og b ved at bruge disse tal :   År   1998  med antal forbrydelser på 13422 og år 2006 med antal

forbrydelser på 19577,

Jeg skal bruge formlen y =ax + b, som beskriver udviklingen.

Jeg skal benytte ovenstående tal til at bestemme tallene a og b.  X er antal år og y er antal forbrydelser. 

Jeg kan ikke finde ud af at bruge formlen til udregning ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem forskriften for den rette linie, der går gennem de to punkter (1998 , 13422) og (2006 , 19577).


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af lfdahl (Slettet)

 

Det kan være en hjælp at ændre år-skalaen, så den starter med 0 i 1998.

y(0) = a0 + b = b = 13422 (b er nu fastlagt)

y(8) = a8 + 13422 = 19577 (her bestemmer du så a)


Skriv et svar til: lineære sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.