Matematik

Isoler x i formel

15. november 2012 af Sandratonsorn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan isolerer man en del i en formel? 

Rumfanget V af en kegle med højde h og radius r er givet ved V=  1/3 πr^2 h.  

Isolér h i formlen for keglens rumfang. Angiv mellemregninger.

Isolér r i formlen for keglens rumfang. Angiv mellemregninger
 

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af Euroman28

Vi er enige om du har givet formlen

og den skal du løse mht. h?

nemt meget nemt.

hvor h så er

 

Den næste kan du løse mht. r  ved

hvilket betyder

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2012 af Source (Slettet)

 V = (1/3) • π • r2 • h      

 Isolering af h fremgangsmåde:

     - multiplicer med 3 på begge sider af lighedstegnet  

     - divider med π • r2 på begge sider af lighedstegnet

 Isolering af r fremgangsmåde

      - multiplicer med 3 på begge sider af lighedstegnet

      - divider med π • h på begge sider af lighedstegnet

      - Tag kvadratroden på begge sider af lighedstegnet  

                     husk   a2 = b ⇔ a = ±√(b) for b > 0

 


Skriv et svar til: Isoler x i formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.